Home to a family of four, this Harbour View Terrace unit is a calming, bone-white enclave dominated with curves and a flood of natural light.

Things didn’t always look this bright, however. For the North Point home, it took repositioning doors, taking down walls, and redoing the dining-living room layout to inject much-needed light to the space.

A sofa and coffee table from Unica Interior furnish the living room, while a rug from India lends the predominantly-white space a jolt of blue.

In the original space, sunlight couldn’t penetrate the unit, says Mancy Li of Design Action & Associates. Two of the bedrooms, which faced east, received the most natural light. To direct its flow to the living room, the designers repositioned the bedroom entrances toward it, and elongated the height of their sliding doors.

The 1,250sqft apartment also originally had the dining and living rooms in an L-shaped layout. The space felt dark, says Li. The kitchen and master bedroom were also connected through a long corridor. The spatial planning wasn’t very good.

See more: In Tseung Kwan O, a curving wall hides several functions within this 1,700sqft man cave

Two of the four bedrooms in the house face east, receiving the most natural light throughout the home.

Together with interior designer Vincent Li, the Design Action team pulled down the partitions, redid the floor plan, and brought together the dining and living rooms in a singular, linear volume – enlarging the space, and opening it up to receive more light.

Today the family home keeps its original four-bedroom setup, including a maid’s quarter, while accommodating the family’s requests for an ensuite bathroom in every room.

Each bedroom now boasts an ensuite bathroom – a requirement that proved challenging for the Design Action team, given the home’s spatial distribution. Ultimately, Vincent Li and Mancy Li were able to pull it off.

A passionate cook, the lady of the house also requested a larger kitchen, a requirement heeded by Design Action with improved spatial distribution, as well as the inclusion of a curve-edged island for increased counter space.

See more: Cheat sheet: 15 tips for designing your kitchen

Curves dominate much of the home’s new look, employed in the ceilings, built-in cabinets, and through some of the furnishings, as in the coffee table from Unica Interior, and the spherical lighting in the balcony, repurposed from a chandelier. The balcony balustrade was also replaced with clear glass panels, in another bid to reduce barriers to infiltrating light. Ceramic floor tiles with a wooden look accent the home, while a rug from India, in a cool pop of blue, punctuates the living room.

See more: This 600-sqft Lam Tin apartment is all about the curves

Originally a chandelier, this spherical light fixture now rests on the balcony, whose balustrades have been replaced by glass panels to – yes – let in more light.

For more inspiring interiors, check out our Interiors tag and pick up a print or digital copy of our Men’s Issue, on newsstands now.

The post Curves and natural light bring life to this 1,250sqft North Point home appeared first on Home Journal.

Featured DesignAction HongKong NorthPoint

Related Articles

The Latest

Top of the World: Six Senses Zil Pasyon Unveils New Mega-Residence
Experience the Luxury of Simplicity in this Tai Po Home
Inside Danish Homewares Brand Rice's Founders' Colourful Home
This Apartment is Reborn from Ruins with Contrasting Colour Blocking
An Ultra-Chic New York City Penthouse With a Pool to Match
Lighting Designer Tino Kwan’s Exquisite Home Shines with Charm and Elegance