When a forward-thinking couple’s children moved out of the family residence, they decided to redesign their home to suit their new lifestyle. They turned to Twenty’o Eight Designs to create a tranquil haven where they could fully enjoy the serenity of the location and also entertain frequently.

Despite being a relatively young practice – the firm’s founders, Jacqueline Wan and Aaron Chau, set up the business in 2012 – the talented duo has taken on an array of multidisciplinary projects ranging from retail shops, residences and restaurants. Twenty’o Eight’s goal is to design for the end user, helping the client solve problems and creating an experience that improves their wellbeing. Coming from a role designing for large-scale residential developments, Aaron confides that home interiors have been a wonderful transition. Our end goal is really to design for people – that’s what makes it meaningful,” he says.

The firm’s efforts and talents become clear as soon as you step into this home, which showcases a clever segregation of spaces, understated glamour, timelessness and interesting focal points. The spacious foyer takes in three enlarged areas designed for entertaining – a sitting area, a relaxation and chill-out lounge and a dining area that can extend out onto the balcony, which offers stunning panoramas across the sea.

See also: Principles of wellness inform this sustainably designed, 1,730sqft show flat in Hong Kong’s Clearwater Bay

We discussed how so many living areas nowadays are just centred on a television,” recalls Jacqueline. So we brainstormed how we could bring some of the more traditional values back – and this resulted in a living room with lots of social spaces.” In the sitting area, a custom-created artwork by famed local cartoonist Lee Chi-ching (whose recognisable works line the walls of Central Market) was commissioned by Twenty’o Eight to depict a vibrant scene of old Wan Chai, where the homeowners spent a large part of their lives. They really love this piece, as it’s timeless, meaningful and creates so many topics of conversation,” says Jacqueline.

The dining area is another decadent delight, with a large, round, custom-made table that’s perfect for hosting big groups of family and friends. Bearing in mind that traditional Chinese food is usually served on a circular table, the designers couldn’t find one that was sizable enough, so they decided to design it themselves. Utilising his background as a product designer, Aaron was able to execute the perfect piece.

See also: Inside a charming, 1,500sqft Tuen Mun flat by the sea

Other cleverly custom-designed pieces around the home include the graphic brass screens that add layered dimensions and interesting focal points to the spaces, the marble coffee tables and a beautiful low cupboard with brass butterfly details. The kitchen cabinets, bathroom and powder room cabinetry were all redesigned by Aaron and Jacqueline to best align with the structure and style of the abode.

Undoubtedly, the greatest satisfaction for the designers on this project was the chance to implement so many different design solutions. The duo is in agreement that there’s no need to be restricted to a specific type of interior. When you’re doing residential homes over and over again, it often prevents you from looking at things from a wider perspective,” they explain. You tend to roll out the same solutions and you forget to be creative.” Judging by this stunning home and the meticulous way it’s been injected with style and substance, it’s clear that Twenty o’Eight will go far.

A version of this article originally appeared in our October 2017 issue. For more interior design inspiration, visit our Homes section.

The post This Open-Plan Repulse Bay Flat Showcases Understated Glamour and Clever Segregation appeared first on Home Journal.

Featured HongKong Interiors RepulseBay

Related Articles

The Latest

A Fashion Designer's Beautifully Renovated 1920s Home in Sydney's Bellevue Hill
Luxe Living At Sea
In Kamisu, Japan, A Contemporary Family Home Inspired By Traditional Architecture
Andrea Molteni on the Secrets to Timeless Designs
A Place to Call Home: Step Inside a Balmy Family Residence
Flying High: A Look Into Singapore’s Newest Super Penthouse